Välkommen till SE* Sturkökatten

Trollögas Valkyria "Cindy"

Nu har Cindy som hon kallas kastreras.  Hon är född 24 mars 2019.
HCM-testad 27 april 2021 och hon har ett friskt hjärta!

Sturkökatten Tessie

Tessie är BLH dvs långhårig britt och född 20201109.
Dotter till vår Elvira och dotterdotter till vår första britt Chrissa!
Men nu ska vi kastrera henne och gärna omplacera henne också, till rätt familj.

Brittiskt korthår och långhår

Vi föder upp i huvudsak korthår men eftersom långhårsanlaget finns hos en del av våra honor, så blir det ibland även långhår! På bilden Rufu373 62s som är Elviras son född 2019.

Om oss

Vi bor i vackra Blekinge, Sveriges trädgård! Här har vi en kattuppfödning i liten skala. Vi föder upp Brittiskt Korthår, dessa underbara små nallebjörnar. 

Vi har 1 fertil hona,Cindy. Tessie är på uppväxt och inte fertil än och alla de andra katterna är kastrerade. Det är Lucy, Betty, Luna, Elvira och Chrissa som är britter.

Ett antal huskatter har vi också alltid haft, flera s k hittekatter, som ni förstår klappar vårt hjärta just för katten! Det är endast Frasse som är kvar av det gamla gänget.  

Sturkö är ju en ö i Blekinge skärgård, med allt vad det innebär, helt underbar natur, fritt och kattvänligt bor vi här! Vi har valt att just syssla med kattuppfödning nu när vi har lämnat Småland där vi bodde och arbetade tidigare. På heltid ägnar vi oss åt våra djur numera. Så våra katter växer upp i lugn och fin miljö, blir väl omskötta! 

Uppfödning britter


Varför  välja en britt? Om man ska köpa raskatt:

Vi har fastnat för denna underbara ras mycket därför att de är så vackra naturligtvis, med sin massiva knubbiga kropp, plyschliknande päls, stora uttrycksfulla ögon. Men också p g a deras temperament; lugna, godmodiga, passar till innekatt. De finns numera i över 100 färger. Britten är den största bland korthårsraserna. Pälsen kräver ingen speciell skötsel. Alltså en stillsam, lättskött, godmodig katt! Och som sagt den passar till innekatt. Även om man som vi, släpper ut dem, så går de ingenstans! En vända runt huset räcker. Vi märker stor skillnad på dem och våra huskatter, ingen jaktinstinkt på samma vis, britterna är mycket, mycket lugnare.
 
Och så kan man ju tävla med sin katt. Bli medlem i en kattklubb, åka på utställningar, träffa andra kattintresserade människor, det kan bli en ny hobby!

Många uppfödare håller stenhårt bara på sin ras. Jag vet att det finns massor med fina katter av alla sorter! Att jag har valt just britter beror mycket på min långa erfarenhet av katter av flera olika slag, men mest har jag fallit för britternas underbara temperament  (och så deras nallebjörnslika utseende förstås) vilket avgjorde mitt beslut att försöka avla på dessa katter. Nu ha vi ju också långhår. De är helt ljuvliga men kräver mycket pälsvård! Så naturligtvis håller jag på att man ska köpa en britt!

Telefon och épost-adress


mob tel  till Ann 070-349 70 91 och till Harald 070-636 92 09

Övrigt

Innehar tillstånd enl 16 § djurskyddslagen av länsstyrelsen i Blekinge län.
Vi är medlemmar i Calmare kattklubb  
Jag har gått en kurs i kattavel: http://www.pawpeds.com/pawacademy/courses/g1/g1students_se.html

Och så har jag blivit diplomerad uppfödare inom kattförbundet SVERAK!


Tänkvärt!

Katter är som chokladpraliner, det räcker sällan med bara en ......

Anne gustavsson 25.05.2022 16:48

När kommer nästa kull och vad har du för pris?

| Svar

Senaste kommentarer

13.08 | 13:24

Hej! Vi är intresserade av EN eller TVÅ omplaceringskattor! Vi har haft två kattor som var halvsystrar, den ena blev 12 år och den andra 19 år, så vi är vana!

05.08 | 16:39

Har du någon kull på gång eller kanske kattungar nu?

25.05 | 16:48

När kommer nästa kull och vad har du för pris?

17.02 | 12:32

Hej! Jag undrar om ni fortfarande har nån kattunge kvar? Tack för svar!
Mvh Vicky